Мила Йовович, полугола, започна да отстрелва зомбита през 2002-ра, когато излезе

...
Мила Йовович, полугола, започна да отстрелва зомбита през 2002-ра, когато излезе
Коментари Харесай

Мила Йовович срещу огнедищаща Годзила

Мила Йовович, полугола, започна да отстрелва зомбита през 2002-ра, когато излезе първата екранизация по играта Resident Evil - у нас под заглавие " Заразно зло ". Последваха пет продължения, кое от кое по-слаби, множеството режисирани от съпруга ѝ Пол У. С. Андерсън (инициалите са, с цел да не се бърка с режисьора на съществено кино Пол Томас Андерсън). Зрелищният образен жанр и безспорната липса на драматургия и сюжет се трансфораха в запазена марка на поредицата. И ето че след края на най-успешния франчайз по видеоигра Андерсън се заема да обезпечи нова трудова претовареност на половинката си.

Не мога да допускам, че дистрибуторите на  " Monster Hunter: Филмът " в България са го озаглавили по този начин. Да, пандемия е, да, кината издъхват, да, множеството хора гледат у дома в " Замунда ", обаче да преведеш Resident Evil, а да те мързи да кръстиш този с ясното и недвусмислено " Ловец на чудовища "? Вероятно обяснението е, че по този начин се пробват да привлекат почитателите на играта на Capcom, които я познават с истинското заглавие. Съмнявам се някой почитател на джойстика да се вдигне и да иде на кино тъкмо в този момент, даже поради 3D-то, само че пък въпреки това - всичко в " Monster Hunter: Филмът " е толкоз неуместно, че този малък подробност се не помни пренебрежимо бързо.

Първият " Заразно зло ", да не приказваме за по-добрите филми на Андерсън като " Смъртоносен небосвод " и " Звездни рейнджъри ", си бяха напряко трагичен спектакъл спрямо това тук. Искате екшън с чудовища? Ето ви екшън с чудовища, само че ще е без капка мисъл. Най-впечатляващи са откриващата сцена и двайсетте минути преди финала, останалото може да се мине и с пръст върху бутона за бързо приплъзване.

Йовович показва отлична спортно-техническа подготовка и все по този начин пронизително зелен взор в ролята на лейтенант Артемида, чийто злополучен взвод рейнджъри бива разпарчетосан от гмуркаща се в пясъка Годзила (неслучайно японската компания Toho е копродуцент). Жалкият опит за сюжет е нещо като " Магьосникът от Оз ", а тя - нещо като Дороти, изпратена от мощна стихия в свят на невиждани чудовища и самотни ловци. Плашилото и Тенекиеният човек в този случай са Рон Пърлман ( " Хелбой " ) и тайландският занаятчия на бойните изкуства Тони Джа. Има и заемка от Толкин и Питър Джаксън - небостъргачът предавател сред двата свята, човешкия и свръхестествения, е кръстоска сред Двете кули, на Саруман и Саурон. 

Компютърно генерираните чудовища са доста и ефектни, сниманите в пустинята на Намибия битки - предостатъчно кървави (независимо от категоризацията PG-13) и всичко е толкоз невъобразимо жалко, че чак е занимателно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР